annonce

Køb aktier og få råd til flere fantasybøger

Når du er havnet på denne hjemmeside, er det højst sandsynligt fordi, du ligesom os er vild med fantasybøger. Når man er det, sker det for mange, at de bliver helt grebet af denne fantastiske og eventyrlige verden og bare må have mere. Her ser vi på, hvordan du kan få råd til flere fantasybøger ved at investere i aktier.

Ved også at købe aktier, får du ikke blot råd til flere bøger, men du sikrer dig samtidig mod ikke at bruge alle dine penge på fantasybøger. Selvom bøgerne er meget værd for dig lige nu, mister de fleste af dem med tiden værdi, og det er derfor uhensigtsmæssigt at bruge alle sine penge på. Hvis det er din hobby giver det dog god mening at bruge nogle af sine penge på dem.

Sådan kommer du i gang med at investere

Men hvordan kommer man i gang med at investere? Først og fremmest må du oprette dig på en handelsplatform. Her er det værd at vide, at danske platforme selv indberetter tab og gevinster til Skat, og at man altså så selv er fri for at gøre det. Når du har oprettet dig og overført penge til dit depot, er du klar til at købe dine første aktier. Du kan med fordel sætte dig ind i aktiemarkedet og de forskellige børser, inden du går i gang, og det kan du gøre på bl.a. Aktieskole eller du kan lytte til Millionærklubben eller finanssektionerne i de store dagblade.

Cowboybørsen

Mange investorer er glade for Oslobørsen, der også af og til omtales med kælenavnet cowboybørsen, da nogle mener at der her er tale om det vilde vesten – eller The Wild North. Årsagen er, at der her ofte er tale om stor volatilitet på grund af de gældende regler, som er konstrueret med tanke på olie- og gasindustrien. Her kan der altså være mange penge at tjene, og der findes i sandhed mange gode aktier på denne børs, men man må også være klar over, at der også findes risikable selskaber her og ofte hypede aktier.

Spred din risiko

Når du køber aktier er det vigtigt at sørge for at sprede din risiko. Det kan du gøre dels ved at sprede dig over flere lande, men også over flere sektorer og således ikke sætte alle dine penge i lakseopdræt, lavprisflyselskaber eller gasrederier men også have f.eks. tech, banker, biotech og solceller i din portefølje. På den måde minimerer du dit tab, hvis en af sektorerne krakker, da du stadig har aktier i andre sektorer. Der kan dog stadig ske ting, som rammer mange sektorer, for eksempel da Coronapandemien for alvor brød ud og det meste af verden lukkede ned, da dykkede de fleste sektorer. Nogle kom hurtigt op igen mens andre stadig hænger i bremsen, men ved at sprede sine investeringer reducerer man altså sin risiko.

Kommentarer lukket til Køb aktier og få råd til flere fantasybøger