Artikler

Gå efteråret i møde med en flot have

Når sommeren er forbi, og efteråret sniger sig ind, så begynder alle havebekymringerne også at myldre. Hvordan skal din have dog klare sig igennem efteråret og vinteren? Med havekalenderen på nettet kan du se, lige præcis hvad du skal gøre i din have måned for måned. Det betyder, at du ikke længere behøver lade den stå til. Læs videre og bliv meget klogere på din have året rundt. 

Haven kan være umulig, når ikke solen skinner. Det man planter vokser ikke, og jorden kan virke brak og trist. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal stille op med din have, særligt når efteråret trænger sig på, og det langsomt bliver mørkere og koldere udenforPå havekalenderen online kan du se, hvordan du skal tage dig af haven året rundt. 

Æblerov i egen have 

Tag en måned ad gangen. Der er stadig længe til vinter. På havekalenderen kan du eksempelvis se, hvad du kan gøre i haven i september. Starten af efteråret er en rigtig god måned at plante nyt. Du behøver slet ikke lukke ned for haven endnu, da der stadig er masser af grønt, du kan så.  

Æbler plejer at være bedst i midten af september, så hvis du ikke har et æbletræ endnu, så brug september til at plante et par stykker. Du behøver ikke så dem fra bunden, men kan købe et, der allerede er på vej opad. Så går der ikke mange år, før du kan høste dine første æbler, som du kan bage æbletærte med. Det er et valg, du aldrig vil fortryde. 

Plant i din have året rundt 

Der findes også en lang række såkaldte kuldespirende frø, som du kan lægge i jorden allerede nu her. De klarer sig exceptionelt om vinteren. Det er blandt andet anemoner, juleroser og ærteblomster. Så kan du sikre dig en have, som blomstrer året rundt. 

Det er også nu her, hvor du kan begynde at fjerne det mos, der kvæler dit græs. Græs har i forvejen svære vilkår, når der er mos, men efteråret er en perfekt til at svinge med riven, fordi græsset har behov for alt det sollys, det kan få. Og jo mere lys, jo mindre mos. Hvis du har buske og træer, der skygger for græsset, så trives mosset meget bedre.  

Kommentarer lukket til Gå efteråret i møde med en flot have