Artikler

Er det trygt at låne penge online?

Man bliver bombarderet med reklame for hurtige online lån fra højre og venstre, men hvor trygt er det egentlig ta låne penge online ? Har lånebranchen fået ufortjent dårligt ry? Det kan du læse mere om her. 

Det er blevet tryggere at låne online

Lånebranchen har haft dårligt ry for at markedsføre hurtige og uhensigtsmæssigt dyre online lån. Sådan behøver det ikke være i virkeligheden, og det er faktisk sådan, at nogle få, enkelte leverandører, har ødelagt for mange. Der findes nemlig seriøse aktører på lånemarkedet, der gerne vil låne ud penge indenfor ansvarlige rammer. Nu er der også kommet en del politiske reguleringer, der gør det sværere at drive med lyssky lånevirksomhed.

Det skal for eksempel være meget tydeligt, hvor meget et lån eller et hypotetisk lån vil kunne komme til at kose. Det kan man løse ud af det der hedder låneeksempler, der står tydeligt på sammenligningssites og lånesteders websites. På den måde, kan du hurtigt se, om et lån kommer til at blive meget dyrere, en det du havde regnet med. På samme måde, kan du også på mange lånesteder foretage en låneberegning, inden du ansøger om lån.

Der er også kommet et fortrydelsesret i henhold til kreditaftaleloven, som gør at du kan fortryde et lån inden 14 dage. Dette minder om den lovgivning der er i forbindelse med køb af varer. Dette er en god sikkerhed. Hvis du ikke fik tænkt dig godt nok om inden du underskrev en låneaftale, kan du dermed betale tilbage lånet og få aftalen opløst, hvis det er inden de 14 dage. Det giver dig også en ekstra mulighed for, at tænke dig godt om, så du ikke tager et lån, der måske vil sætte dig i en uhensigtsmæssig økonomisk situation.

Find ud om online lån er noget for dig og få mere info, hvis du vil se, hvilke vilkår og regler der gælder lige nu.

Overvej om du har brug for et lån

Det er selvfølgelig op til låneudbyderne, at tilbyde lån indenfor ansvarlige rammen, men du har også selv et ansvar. Der er flere tiltag der skal sikre at bankerne ikke låner ud til nogen, der ikke har råd til det. For eksempel, bliver der altid foretaget en automatisk kreditvurdering, inden du kan blive godkendt til et lån. Men det er kun dig der ved, hvor meget du bruger hver måned og hvor meget der egentlig er plads til gæld i dit budget. Derfor er det en god ide at tænke sig lidt ekstra godt om, selv om du bliver godkendt til et lån online

Hvis du finder ud af, at det er noget for dig, klik ind og lån penge online til det du har lyst til og drømmer om.

Kommentarer lukket til Er det trygt at låne penge online?