annonce

Hvordan du kan være mere kreativ med din tid

Kreativitet er ikke et talent, som nogle mennesker er født med, og andre ikke er. Det er en evne, som man kan lære og udvikle. Og som alle andre færdigheder gælder det, at jo mere du øver dig i det, jo bedre bliver du til det.

Tjek Gaveavisen ud for gaveideer.

 

Her er nogle måder at hjælpe dig i gang på:

  1. Giv dig tid til kreativitet

Afsæt noget tid hver dag eller hver uge til at arbejde på kreative projekter. Det vil være med til at sikre, at du rent faktisk bruger tid på at være kreativ, i stedet for at lade det ske spontant (hvilket det ofte ikke gør).

  1. Sæt dig selv en udfordring

Når du har et specifikt mål for øje, kan det være lettere at komme med idéer for at opnå det. Så sæt dig selv på en udfordring – find en innovativ løsning på et problem, du står over for, eller skab noget nyt, som ingen har set før.

  1. Kom ud af din komfortzone

Vær ikke bange for at prøve nye ting og eksperimentere. Det er sådan, du finder nye idéer og måder at gøre tingene på. Og hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, er der masser af online ressourcer og kreativitetsøvelser, som du kan prøve.

  1. Vær vedholdende

Kreativitet kræver ofte forsøg og fejl. Så giv ikke op, hvis dit første forsøg ikke lykkes – bliv ved med at prøve, indtil du finder noget, der virker.

  1. Lad dig inspirere af andre

Hvis du har svært ved at komme når du finder på idéer, skal du søge inspiration hos andre. Se, hvad andre gør, og prøv at finde en ny måde at gøre det på selv.

  1. Vær åben over for nye idéer

Når du er åben over for nye idéer, er der større sandsynlighed for, at du får dem. Så du skal ikke være bange for at overveje ting, der ligger uden for din sædvanlige referenceramme.

  1. Før en logbog over dine idéer

Du ved aldrig, hvornår du får en god idé, så det er vigtigt at være forberedt. Hav altid en notesbog eller en dagbog med dig, og skriv alle de idéer ned, du kommer i tanke om, uanset hvor skøre de end måtte virke.

  1. Brainstorm med andre

Samarbejde med andre kan være med til at stimulere nye idéer. Så næste gang du sidder fast, kan du prøve at brainstorme med en ven eller kollega.

  1. Tag en pause

Når du har arbejdet på noget i et stykke tid, er det let at gå i stå og miste overblikket over det store billede. Nogle gange er den bedste måde at komme ud af en rutine på at tage en pause og vende tilbage til det senere med friske øjne.

  1. have det sjovt

Kreativitet skal være en fornøjelse, så sørg for, at du har det sjovt med det. Hvis du ikke har det sjovt, er du mindre tilbøjelig til at være kreativ. Så find en aktivitet, som du nyder, og se, hvor det fører dig hen.

Find sjov gave til ham eller hende her.

 

Kommentarer lukket til Hvordan du kan være mere kreativ med din tid