Forfatterne

Forfattere ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse 2018

Anne-Marie Vedsø Olesen


Hun er tusind år gammel. Hun er nordisk kannibal. Hun er umættelig.

Lucie kan ikke dø. Om sig selv ved hun kun, at hun for tusind år siden steg fuldvoksen op af Trondhjemsfjorden, at der i hendes årer flyder vand i stedet for blod, og at hun med jævne mellemrum overmandes af en hunger efter levende menneskekød.

Under en heavy metal-festival i København møder hun den tidligere børsmægler Casper og tager ham med til en københavnsk opiumshule. Her får hun i en fælles rus endelig adgang til en flig af sin egen fortid og mærker de åndelignende væsner, der vil forhindre hende i at lære sin egen historie at kende. Især da Casper og hans nærmeste ven, religionshistorikeren Martin, inviterer hende på pilgrimsvandring til Trondhjem, bliver ånderne urolige.

Under vandringen op gennem Norge begynder eventyrlige ting at ske. Nordiske guder dukker op, talende fugle advarer om ragnarok, og de mystiske ånder afslører deres sande natur. Samtidig kan Lucie ikke modstå sin sult efter menneskekød og efterlader sig et spor af dødsfald i de smukke norske landskaber. Da de endelig ankommer til Trondhjem, er det med politiet i hælene.

Lucie er en spændingsfyldt roman om nordiske myter og kristendom, om identitet, tro og rationalitet fra en forfatter, der er blevet sammenlignet med både Stephen King, Anne Rice og Umberto Eco.

Anne-Marie Vedsø Olesen (f. 1962) debuterede i 2000 med den prisbelønnede historiske roman Salernos sol. Siden har hun bl.a. skrevet den anmelderroste trilogi om den ægyptiske gud Seth: Djævelens kvint, Tredje Ikaros og Gudernes tusmørke, der udkom samlet under titlen Gudestorm i 2012. Samme år udkom også romanen Glasborgen og operalibrettoen Orkestergraven. Med Mordersken (2016) fuldendtes den actionmættede renæssance- trilogi om Madeleine de Montdidier, der også tæller Dronningens dame (2013) og Bastarden (2015).

 

Bjarke Schjødt Larsen og Nicole Boyle Rødtnes


Bjarke Schjødt Larsen og Nicole Boyle Rødtnes er forfattere og ægtefæller. De mødte hinanden for 13 år siden, da de var med til at stifte foreningen HUF – Håbefulde Unge Forfattere. Kærligheden blomstrede med det samme, og siden da har de været hinandens sparingsparterne i forfatterlivet.
Bjarke er kendt er en række gyser- og spændingsbøger herunder De dødes cirkus, Dr. Krank og Jeg er Frankenstein. Derudover har han lavet superhelte-serien GHOST.
Nicole står bag en række serier til de 9-12-årige herunder: Zombie-jæger, Elverdans og Skeletter i skabet samt en række bøger til unge bl.a. Ilttyv og flere realistiske ungdomsromaner.
Netop GHOST-serien blev springbrættet til et større fællesprojekt mellem Bjarke og Nicole. De besluttede sig nemlig for at lave et fælles superhelteunivers, hvor helte i forskellige bogserier møder hinanden på kryds og tværs præcis som man også ser i Marvels filmunivers.
I GHOST møder vi den unge Danny, der får fingre i en dragt, der kan gøre ham usynlig og lade ham gå gennem vægge og flyve. Den næste superhelt er Medusa, der er pigen Siri, som efter et uheld i zoologisk have ender med at have slangehår. GHOST og Medusa møder hurtigt hinanden, og Danny viser Siri, hvordan hun kan bruge sit slangehår til at stoppe forbrydere. GHOST og Medusa er dog ikke de eneste helte, til foråret 2019 kommer superhelten Skjold, der er den unge Simon, som på en skoleudflugt til Kronborg får Holger Danskes styrke, og Nordlys – en grønlandsk superhelt, som vi allerede har mødt i GHOST-bøgerne. Alle fire helte slår sig endvidere sammen i superhelte-gruppen ”De unge helte”, der får sin egen bogserie til efteråret 2019.

 

Bobbie Peers


Mød William Wenton
Verdens bedste kodeknækker
Han ved det bare ikke endnu …

William har aldrig forstået, hvorfor hans familie lever under et dæknavn. Eller hvorfor hans morfar forsvandt sporløst for otte år siden. Men da han på en skoleudflugt løser Umuligheden, verdens sværeste kode, går det op for ham, at han er i fare. Og at han må finde sin morfar – så hurtigt som muligt.

WILLIAM WENTON 2 – WILLIAM WENTON & KRYPTALPORTALEN
William Wenton vender tilbage til Instituttet for Posthuman Forskning.Her er alt forandret: Der er udgangsforbud og vagter overalt – og der begynder pludselige at ske mystiske ting. Hvad er skyld i de voldsomme anfald William er begyndt at få? Og hvem er den mørke skikkelse der prøver at kontakte ham?
Alt leder hen imod en kryptalportal.

Bobbie Peers, født 1974 i Norge, er uddannet på London International Film School og er manuskriptforfatter, instruktør og forfatter.
Bobbie Peers debuterede som børnebogsforfatter i 2015 med bogen LURIDIUMSTYVEN, på dansk WILILIAM WENTON 1 – LURIDIUMSTYVEN, der er den første bog i en serie.
I 2006 vandt Bobbie Peers Guldpalmen for bedste kortfilm med filmen SNIFFER. I 2015 vandt han The Ark’s Children’s Book Award og i 2016 vandt han den norske Book of the Year.

 

Boris Hansen

FORFATTER-BATTLE: Den svære slutning eller den komplicerede midte?

Boris Hansen og Nanna Foss befinder sig to forskellige steder i deres respektive serier, PANTEON-SAGAEN og SPEKTRUM, og det giver anledning til en nådesløs duel på argumenter i Festsalen. Hvad er egentlig det vanskeligste ved at skrive en serie? Midten eller slutningen? Og hvad kan man forvente af de to nyeste bøger fra deres hånd?
Undervejs kommer Boris og Nanna med spændende eksempler (og teasers) fra deres arbejde på PANTEON-SAGAEN 4 og SPEKTRUM 4. Gå ikke glip af dette indblik i de to 4’ere – og hvem ved? Måske dukker der en ekstra overraskelse eller to op undervejs …

På Loftet kan man være med til FORFATTER-FREESTYLE: Hvor publikum bestemmer indholdet

Intet er givet på forhånd når Boris Hansen og Nanna Foss sætter hinanden stævne til en freestyle-diskussion af YA-fantasy, skriveproces og forfatterliv. Publikum er med til at bestemme hvor samtalen bevæger sig hen og hvilke hemmeligheder og anekdoter fra deres forfattersamarbejde der kommer frem i lyset. Mød op og deltag i diskussionen for at få svar på netop dine spørgsmål!

 

Cecilie Eken


Karanagalaksen Log I – Styrke
Styrke er første bog i Cecilie Ekens nye intergalaktiske eventyr-serie om styrke og sårbarhed, menneskelighed og umenneskelighed, magtkampe, intriger og kærlighed på trods. ”Jeg er et stykke vraggods omgivet af så meget mørke og tomhed, at jeg lige så godt kunne være ingenting. Men jeg findes. Endnu er jeg her, og mine ord bliver gemt i skibets log, hvor andre en dag vil kunne læse dem.” – Uddrag fra bogen. Sagas rumskib er blevet ødelagt og slået ud af kurs, og hun laver sine sidste optegnelser inden den evige dvale. Hvem er hun, hvor kommer hun fra, og hvad skete der den dag, de fremmede fra Kamenia besatte hendes planet? Den dag, hun blev tvunget til at tage kampen op mod den magtfulde fyrst Almaz og hans to sønner. Uden selv at have nogen form for Styrke.

Første bind af Karanagalaksen udkommer i anledningen af Cecilie Ekens 25-års forfatterjubilæum.

Cecilie Eken (f. 1970) debuterede i 1993 og har siden skrevet en lang række børne- og ungdomsbøger. Hun har modtaget Kulturministeriets Børnebogspris for Sikkas fortællinger (1997) og Mørkebarnet (2007) og både Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris og Det Danske Akademis Silas-pris for sit samlede forfatterskab. Senest har hun udgivet den historiske ungdomsthriller Natulv (2015) samt det rimede langdigt V.

 

Charlotte Fischer


Dark fantasy og klimaproblemer lyder som en umulig kombination, men det er hvad der gør Sjælevandrer unik. Den giver et glimt af en mulig fremtid hvor klimaet er en trussel. Sjælevandrer er skrevet med en stor respekt for de mennesker, der tør tage det første skridt i livsvigtig forskning. Men det er med livet som indsats, og når døden indtræffer sættes en lavine af følelser i gang. Den mørke, destruktive sorg kan drive mennesker til sindssyge. De ser og opfinder ting for at holde fast i dem de elsker. Sjælevandrer går på opdagelse i steder mellem liv og død. Historien åbner portaler til andre verdener med magiske væsener, og stiller spørgsmålstegn ved om det hele er en drøm eller om der findes mere mellem himmel og jord?

Diali – Sjælevandrer 1 er en dystopisk fortælling om overlevelse, kærlighed, liv og død.

Cawi og Dahlia lever i en fremtid omkring 100 år fra i dag. Jorden er ramt af klimaforandringer og naturkatastrofer. Det moderne samfund eksisterer ikke længere. Mennesket er tvunget ud langs kysterne, da forskydninger i jordskorpen, jordskælv og nydannede bjergrygge gør det umuligt at færdes inde i landet. Samtidig er der opstået et uhyggeligt vejrfænomen over bjergene, som ikke er set tidligere: En permanent elektrisk storm.
Cawi og Dahlia vokser op i Roneoak, som er det sidste sted langs kysten, hvor der bor mennesker. I Roneak forsøger folk at overleve og opretholde en normal tilværelse. De fleste indbyggere i Roneak er beskæftiget på Forsvarsværket, som beskytter samfundet mod tsunamier fra havet. Cawi er forelsket i barndomsveninden Dahlia. Men han har aldrig haft modet til at fortælle hende det. I stedet passer han på deres venskab. En elektrisk storm gør Dahlia forældreløs. Hun flytter ind hos Cawis familie og båndet mellem Cawi og Dahlia bliver stærkere.
Cawi kæmper for at være et godt menneske, selvom han ofte føler og sanser ting så intenst, at hans mørke alter ego tager over. Lige så længe han kan huske, har han haft evner til at forudsige hændelser og aflæse folks energier og følelser. Ved en uforudset begivenhed får Cawi en nærdødsoplevelse. Han kommer til et sted mellem liv og død – Diali. Mødet med Diali bliver et vendepunkt for Cawi. I Diali møder han en falk, som taler til ham. Om falken er virkelig, eller om det er hans underbevidsthed, der taler til ham, har Cawi svært ved at gennemskue.
Cawi forudser en naturkatastrofe, som vil udslette Roneoak. Samtidig føler han sig overbevist om, at der findes andre mennesker på den anden side af bjergene og den permanente elektriske storm. Cawi overtaler Dahlia til at komme med sig. De begiver sig ud på en farlig rejse. Mødet med den permanente storm får alvorlige konsekvenser for Cawi, og han er knap i live, da de ankommer til den anden side af bjergene. Livet på den anden side af bjergene bliver ikke som Cawi har forestillet sig. Alt han tror på, alt han håber på og alt han kæmper for, mister han.

Sjælevandrer 2 – Ourea

Cawi og Dahlias ældste søn Colin melder sig til forskningsekspeditionen OUREA. Træningen til udvælgelsen bliver alt andet end hvad Colin forventer, da han møder Linder, som også er kandidat til ekspeditionen. Linder er en hemmelighedsfuld enspænder og er langt fra imponeret af Colin. Ekspeditionsteamet fanges i snestorm og uvejr. I forsøget på at nå hjem overraskes de af en elektronisk storm. Naturkatastrofen får fatale konsekvenser for teamet. Cawi har lært at leve med sine fornemmelser og stærke sanser. Han drømmer om sjælevandrerne og taler med sin falk i al hemmelighed. Det går op for Cawi at sjælevandrernes magi er tæt forbundet til Diali. Brudstykker fra hans barndom, som sjælevandrer, samles som et puslespil, der ender i sjælevandrerfolkets tragiske skæbne. Cawis syn eskalerer efter tragedien i bjergene og han får sværere ved at skelne drøm fra virkelighed. Lægerne tvinger Cawi igennem undersøgelser og diagnoser, men Cawi forsvinder ind i sine sjælevandrerdrømme og efterlader Dahlia med en svær beslutning.

Charlotte Fischer debuterede i 2017 med den anmelderroste roman Diali som er første bind i serien Sjælevandrer. Charlotte Fischer er født i 1978, og bor i Nordsjælland med sin mand og to børn.
Til daglig arbejder hun på SSI Diagnostica Immuview. Hun er uddannet laborant og har i mange år været del af et entusiastisk forskningsteam på Københavns Universitet. Det er her hendes interesse forklimaforskning, økosystemer og vildtliv er opstået.

 

Christina Bonde

IZOLA 2. del udkommer på Herlufsholm Fantasy Bogmesse!

Izola er kommet hjem fra Falkien og opsøger Casper, men han vil ikke tro på hendes fortælling om den fremmede verden og forsøger at holde Izola hen når hun taler om sine oplevelser.
Morfar har foruroligende oplysninger om Mai der sætter Izolas overbevisning på prøve, men samtidig er hun desperat for at vende tilbage og kæmpe for Falkiens undergang. Men missionen bliver håbløs da Jorian falder i kong Falkes hænder og omgivelserne bliver barskere end nogensinde.
Hjælpen viser sig at komme fra den dybeste og mest magiske del af Hjertet. Fra en ven som har hjulpet Izola før.

Kampen for Valianien er andet bind i fantasyserien IZOLA – en trilogi om styrke, overlevelse og kærlighed.

Christina er født i Fredericia i 1978. Sidenhen opvokset i Kolding, hvor hun nu er bosiddende med sin familie. Hun er uddannet sygeplejerske, men valgte efter en årrække at blive selvstændig.
Christina har altid været eskapist med særlig interesse for fantasy. Dog først inden for de senere år har hun kastet sig helhjertet over forfatterskabet -Livet kom først og krævede bittersøde erfaringer. Nu kræver det ikke selvdisciplin at skrive – det kræver selvdisciplin at lade være.
I fascination af natten skriver hun på kanten mellem verdener. Kombineret med en god portion fantasi, drama der kan relateres til virkeligheden samt et strøg af melankoli, falder historierne nemt og vokser konstant i hendes tanker.
Hun lægger stor vægt på det psykologiske aspekt – en indlevelse der først og fremmest bygger på selvransagelse og faglig- såvel som personlig erfaring. Erfaringer som nu er omdrejningspunktet i hendes fortællinger og bliver omsat til naturlige skildringer af mennesker i overnaturlige verdener.

 

Emil Blichfeldt
  
Med Roboys har Emil Blichfeldt skabt en historie, der spiller på mange tangenter. Det er først og fremmest humorfyldt action for især drenge på 10+ Roboys er historien om de to drenge Nadim og Benjamin, der er to misfits, en iraker med kun et ben og en dansker med for mange kilo på kroppen, men en ting har de tilfælles: De er ustoppelige, når de spiller, og de evner får de brug for, når de af en ondsindet professor tvinges til at spille et sygt computerspil. Et spil, der viser sig i virkeligheden at være noget helt andet. Professoren overfører nemlig drengenes bevidsthed til nanorobotter, der sendes ind i kroppen på en forsøgsperson for at fjerne hendes sygdomme. Roboys er en bogserie, der kombinerer Emil Blichfeldts evne til at fortælle underholdende historier med hans viden fra sin uddannelse som biolog og hans barndom. Som barn var han selv en der ikke passede ind. En baggrund, der har givet ham et særligt blik for andre i samme situation, det være sig overvægtige, indvandrere eller bare en rektor, som ingen rigtig kan lide. Roboys er inspireret af 80er filmen Min Mikromakker, artikler i illustreret videnskab om brug af nanopartikler til medicinsk behandling, Dennis Jürgensens bog ”Djævelens hule”, Kasper Hoffs ”Gamerz” og flere opfordringer fra brune drenge om hovedpersoner der er af anden etnisk oprindelse.


Eva Egeskjold

Eva Egeskjold debuterede i 2011 med første bind i Y/A fantasyserien ’Næslandet – Legenden om Querqus Skjoldet’. Senere udkom ’Næslandet 2 – Vinterkrigens Ofre’, ’Næslandet 3 –
Snedkerens Hemmelighed’ og sluttede i 2017 af med ’Næslandet 4 – Asaphs Rige’. Der er planlagt udgivelse af et spin-off til serien, som forventes at udkomme i 2019.
Undervejs udkom Eva med fembindsværket ’Brødre af Blodet’, som også findes på engelsk. Serien er skrevet sammen med Evas søn, Bjarke, og hans kammerat, Laust, og det er blandt
andet den, Eva vil fortælle om i et interview på messen. Den er skrevet, da drengene var 11 år gamle – i dag er de 15 – og den henvender sig til børn fra 7-12 år.

 

Haidi Wigger Klaris


Haidi Wigger Klaris skriver primært paranormal romance/dark fantasy med rammer i vores egen verden. Hun debuterede i 2015 hos forlaget Tellerup med ‘Skyggernes Bog’ hvilket er første bind i serien ‘Dæmonherskerens arving’.

Hendes nyeste bog ‘Åndehvisken’ udkom i april 2018 og er en paranormal ungdomsbog, hvor man følger teenagepigen Evyn, som flytter ind i et gammelt hus sammen med sine forældre. Allerede den første dag fornemmer hun en mærkelig energi og efter flere underlige oplevelser og skræmmende drømme, får Evyn hjælp til at kontakte den åndelige verden.
Udover at fortælle om ‘Åndehvisken’, vil Haidi også dele sine personlige oplevelser i forbindelse med research til historien.

 

Henriette Rostrup


Henriette Rostrup er født i København i 1970. Cand. Mag i moderne litteratur og litteraturformidling fra Københavns universitet, 1998.
Henriette Rostrup debuterede i maj 2007 med novellesamlingen “Afkom” på Bazar forlag. Hun bor på Nørrebro med sin mand og deres to børn.
(Fotograf Isak Hoffmeyer)

“Drengen fra Krematorium D” er første bind i Henriette Rostrups nye trilogi Den Døde By. En dystopisk spændingsroman til børn og unge. Hovedpersonen Alif bor sammen med en flok andre børn i et krematorium i udkanten af Den Døde By. Her overlever børnene ved at jage og samle – men hele tiden jagtes de selv af de store, blodtørstige ulve, der hærger i udkanten af byen. Alle de voksne er blevet ramt af sovesygen – og når børnene vokser op, falder de selv i søvn – for aldrig at vågne igen. Men måske er der håb for børnene i Den Døde By. Legenderne taler om en pige med et mærke på sin højre hånd, som måske kan bryde ulvenes magt …
Til børn og unge på 11-15 år, der elsker fantasy, dystopia og spænding.
Udgives på Forlaget Turbine.

“Søen”
“Der er ingen, der kender de smadrede huse og genvejene igennem baggårdene bedre end jeg. Jeg har boet her hele mit liv. I de sidste dage, før min mor døde, og de internerede min far, viste han mig alle smutvejene. De tunneler, modstandsgrupperne havde gravet under gaderne, hvilke kældre, der fører videre fra ejendom til ejendom og hvilke baggårde, der er forbundet med hinanden. Det er den eneste sikre vej ned til søen. Vi løb gennem smadrede opgange, kravlede ind ad knuste vinduesrammer og igennem tunnelen under Blågårdsgade. I en af gårdene stod en gammel mand med en af de gammeldags indkøbsvogne. Den var pakket med poser og tæpper, og han knyttede arrigt sin hånd og truede os. Osman trak i min arm, men vi var der næsten. Og om ikke så længe, er det mørkt udenfor, og de vil ikke kunne se os under broen.”
Udgives på Forlaget Fahrenheit

 

Julie M. Day


Elvere, magi, kærlighed og et fremmed, magisk land – dette er blot få af de elementer, der bliver sluppet løs i Julies anmelderroste debut.
Julie M. Day (f. 1988) debuterede i august 2017 med første del af fantasy-trilogien: Grænsen til Trafallas – Den halves arv. Næste del i serien; Grænsen til Trafallas, del 2 – Skyggen fra Nord, udkom 15. juni 2018.
Kærligheden til fantasygenren opstod, da Julie som barn læste den allerførste Harry Potter bog, herefter var der ingen vej tilbage.
Udover at skrive har Julie også gået på højskoler, hvor musik, sang og skuespil var på dagsordenen, og hun mener selv, at dette har givet både inspiration og mod til at fortsætte med det kreative.

 

Katja Berger

Dommedag er på vej, og Raven og Zeph må kæmpe mod både levende og døde for at standse den. En ældgammel profeti sætter dog alting i svingninger, og Raven må drage videre mod Hades.
Men hvad gør en sjælehenter, når Underverdenens hersker er besat af jalousi, ingen taler sandt, og fjender bliver til venner? Raven må endnu engang lære at navigere i lyset og mørkets skyggesider, når Helvede og Himlen tørner sammen, og intet er, som det ser ud til.

DØDEN LYVER ALDRIG er andet bind i FORTÆLLINGER FRA DØDEN.

 

Kenneth Bøgh Andersen


Tænk, hvis du var hovedpersonen i et eventyr …

Jacks forældre er gået fra hinanden, og sammen med sin mor og lillesøster skal han holde ferie i et stort, gammelt hus i skoven. Jack er sikker på, at det bliver den værste ferie nogensinde, men huset viser sig at være fyldt med overraskelser og hemmeligheder. Der er dog ét rum, de ikke må gå ind i. Men det kan være svært at holde, hvad man lover.
Lysets hjerte kan læses som en selvstændig forhistorie til gyserromanen Tempus fugit.

Kenneth voksede op i bl.a. Henne, Lydum, Snekkersten og et par steder i Ringsted. Begyndte at skrive i 10. klasse. Første roman var en fremragende dårlig gyser med titlen Nidhugs slaver. Bogens første sætning: ”Det var den dag, den fremmede kom, at begyndelsen til enden i den lille landsby Hvenstrup startede.” Brugte de næste 6-7 år på at få et hav af afslag og på at læse til lærer. Debuterede i 2000 med fantasy-trilogien Slaget i Caïssa. Bogens sidste sætning: ”Når Gud og Djævelen spiller skak, hvem laver så reglerne?” Har indtil videre udgivet over 35 bøger og er udkommet i Norge, Sverige, Tyskland, Spanien, Polen, Rusland, Tyrkiet, Chile, Island, Frankrig, Holland, Kina, Tjekkiet, Slovakiet og USA. Fik serien om Antboy filmatiseret i 2013-2016. Flere bøger er solgt til filmatisering. Bor i Valby, København med kone, to børn, en hund, egern i haven og edderkopper i kælderen. Har gået til karate, judo, jiu-jitsu, taekwondo, ninjutsu, men formåede aldrig at få mere end det hvide bælte. Har været i Australien, Afrika, Helvede, fremtiden, USA, overnattet hos Døden, haft superkræfter og overværet Julemandens død.

Er allergisk overfor katte, græspollen og folk, der snorker.

 

Linette Harpsøe


I halvandet år har 17-årige Fry og hendes familie siddet i tvungen isolation i deres eget hjem. De har mistet kontakten til resten af omverdenen. Sult og elendighed driver familien længere og længere ud mod vanviddets rand.
Udenfor bevæger ukendte skabninger sig omkring i mørket, og Fry ved, at det kun er et spørgsmål om tid, før hendes hus bliver det næste, der falder. Familiens eneste håb er at blive reddet, men da den dag kommer, bliver intet, som Fry havde forestillet sig det.

Sådan lyder bagsideteksten til De Fejlfødte, som er første bind i den anmelderroste science fantasy trilogi Exilium.

Forfatteren Linette Harpsøe (f. 1989) er født og opvokset i en lille by på Sydsjælland. Hun er forfatteren bag Exilium trilogien hvor sidste bind, Ingenmandsland, udkommer til efteråret.

 

 

Louise Haiberg


Hvis vores verden blev overrendt af zombier …

Død Verden er en dystopisk historie. Verden som vi kender den er blevet udslettet af zombier og de resterende mennesker må kæmpe for at overleve.
I historien følger man Nera og hendes gruppe mens de forsøger at overleve. Både andre mennesker og zombier er en trussel. Monstre lurer i mørket og hvert minut kan være det sidste. Da alt håb virker tabt dukker redningen op fra en uventet side. Neras gruppe bliver tilbudt et Utopia, men redningen har en pris.
Død Verden består af tre bind – Monstre, Utopia og Håb. Nera fortæller historien i førsteperson og gennem håndskrevne dagbogsoptegnelser.

Død Verden-bøgerne er Louise Haibergs femte, sjette og syvende udgivelse. De tre bind udkom samtidig. Hun debuterede i 2013 med Oprører – Dæmondræberen 1.

 

Louise Roholte

 
En evig vinter har sænket sig over skovene, og Ivalu og hendes flok lider i kulden, mens de forsøger at finde føde i det golde landskab. De er ved at miste troen på, at foråret vil komme, og de skal tage stilling til, om de vil risikere at dø af sult i de skove, de holder så meget af, eller om de skal forlade dem i håbet om at finde et sted, der vil behandle dem mildere.
Sne og frost har også begravet fiskene under en tyk dyne af is ved søerne, hvor Anfred bor med sin flok. Fiskene kan ikke flygte, men de andre dyr er draget mod nord, og flokken overvejer at tage afsked med den verden, de kender. De to folk beslutter uafhængigt af hinanden, at en vandring mod nord er deres bedste chance for overlevelse – ganske uvidende om, at deres prøvelser først lige er begyndt.  Evig vinter udkom d. 26. februar fra Forlaget Mellemgaard.

Louise Roholte (f.1982) kommer fra Præstø. i 2001 blev hun student, og senere tog hun en bachelor i engelsk og kommunikation, men hun fandt først sin hylde, da hun begyndte at skrive i sommeren 2008. Det har hun levet af lige siden, og hun skriver bøger, fiktion til de danske ugeblade og en masse andet.
(pressefoto taget af Tine Sønderby)

 

Malene Sølvsten


Malene Sølvsten (f. 1977) debuterede i 2016 med Ravnenes hvisken, som samme år blev nomineret til Læsernes Bogpris og i 2017 vandt bogen Orla-prisen for ‘Bedste indlevelse’. Bogen blev så stor en succes, at hun måtte sige sit job som fuldmægtig i Finansministeriet op, så hun kunne hellige sig skriveriet, og i dag er hun stadig forfatter på fuld tid.

Verden Styrter

En dræbermaskine, oplært til kamp og lydighed. Hvordan kunne rigets største kriger skifte side? Endelig får vi svaret på, hvorfor Varnar sluttede sig til modstandsbevægelsen og blev Annes beskytter. Et møde, der ændrede både deres liv og verdens fremtid for altid. VERDEN STYRTER er en kort fortælling, som foregår i det kendte univers fra Ravnenes hvisken. Her har man mulighed for at komme endnu tættere på de mest elskede karakterer fra trilogien og få svar på nogle af de største spørgsmål … Et must for alle fans af Ravnenes hvisken!

Ravnenes Hvisken 3

I 2016 tog bind 1 af Ravnenes hvisken de danske læsere med storm med sin helt nye blanding af krimi, fantasy, humor, kærlighed og nordiske guder. Nu kommer det længe ventede tredje og sidste bind i Ravnenes hvisken-trilogien, en nyskabende blanding af fantasy, spænding, krimi, kærlighed og nordiske guder. Selv om hun blev genoplivet, har Annes død sat gang i Fimbulvinteren, som det var forudsagt, at det ville ske. Ragnarok er på vej, og med hele Norden nedsunket i evig vinter må Anne og hendes venner kæmpe for at finde en måde at redde verden fra undergang. Men ikke alle er, hvad de giver sig ud for. Nogen tæt på Anne har forrådt hende, og hun ved stadig ikke hvem. Andre begynder at indse, at Ragnarok måske ikke er det værste, der kan ske – for dem. Hvem er ven, og hvem er fjende? Til sidst må Anne drage til det sted, hun har svoret aldrig at vende tilbage til, og bede om hjælp hos ham, hun svigtede – og ham, hun forrådte. Men vil de stadig hjælpe? Uret tikker mod enden, og Anne vil gøre alt for at afværge Ragnarok. Også selv om det kræver store ofre …

 

Mette Sejrbo

Ulfhedin-sagaen er den anmelderrost mytologisk fantasy-serie for voksne. Her møder de nordiske sagaers vølver, vætter og jætter, med den indoeuropæiske folklore om vampyrer og varulve.
Serien handler om en årtusinder gammel forbandelse der har kaldt Emilie til hvervet som vølve. Sammen med sine vølvesøstre er det hendes lod at beskytte menneskene fra de hamramme.
Jonas er en ung mand, der må sige farvel til sin sorgløse tilværelse, da han også bliver kastet ind i forbandelsen.
Hvad ingen af dem ved, er at en større fare lurer i kulissen. Den mørke har udset Emilie som sin, og han skyer ingen midler for at få hende. Et tandhjul bliver sat i gang, hvor alle valg har sine konsekvenser, både for Heksen, Varulven og Vampyren.

Mette Sejrbo er født og opvokset i Frederikssund, hvor vikingetiden er en væsentlig del af byens kulturliv. Det var derfor oplagt for at tage udgangspunkt i den nordiske mytologi, da hun fik ideen til Ulfhedin-sagaen.
Mette er uddannet dyreadfærdsterapeut med speciale i hunde- og katteadfærd. Denne faglige viden har inspireret til de detaljerede beskrivelser af de overnaturlige karakters adfærd. En mangeårig interesse for plantemedicin, mytologi, historie og religion har dannet basis for den omfattende og detaljerede research, der kendetegner Ulfhedin-sagaen.

 

Mikkel Wendelboe

Aiñafablen 5. del udkommer på Herlufsholm Fantasy Bogmesse!

Mikkel Wendelboe er 30 år og fra Nordsjælland. Forfatter, tv-vært, adrenalinjunkie, journalist, tegner, kamerasvinger, overtænker, satiriker og fantast står det mundret på hans visitkort, og det er meget at nå for en ung mand, der sideløbende har taget sin fascination for dinosaurer med sig igennem livet. Hører du til dem, der søger sportskanalerne på tv, så har du måske hørt stemmen eller set ansigtet på DR, TV3 Sport eller Eurosport, når der har været actionsport på programmet.

Første bind af Aiñafablen udkom i 2014, og siden er der udgivet fire bøger i serien, hvor Tyrannosaurfyrstens Hævn, bliver den femte og sidste bog i rækken, der skal afslutte det storslåede eventyr på Aiña.

 

Nanna Foss
 
FORFATTER-BATTLE: Den svære slutning eller den komplicerede midte?

Nanna Foss og Boris Hansen befinder sig to forskellige steder i deres respektive serier, SPEKTRUM og PANTEON-SAGAEN, og det giver anledning til en nådesløs duel på argumenter i Festsalen. Hvad er egentlig det vanskeligste ved at skrive en serie? Midten eller slutningen? Og hvad kan man forvente af de to nyeste bøger fra deres hånd?
Undervejs kommer Nanna og Boris med spændende eksempler (og teasers) fra deres arbejde på SPEKTRUM 4 og PANTEON-SAGAEN 4. Gå ikke glip af dette indblik i de to 4’ere – og hvem ved? Måske dukker der en ekstra overraskelse eller to op undervejs …

På Loftet kan man være med til FORFATTER-FREESTYLE: Hvor publikum bestemmer indholdet

Intet er givet på forhånd når Nanna Foss og Boris Hansen sætter hinanden stævne til en freestyle-diskussion af YA-fantasy, skriveproces og forfatterliv. Publikum er med til at bestemme hvor samtalen bevæger sig hen og hvilke hemmeligheder og anekdoter fra deres forfattersamarbejde der kommer frem i lyset. Mød op og deltag i diskussionen for at få svar på netop dine spørgsmål!

 

Nick Clausen


Født 1988 i Nordjylland, hvor han stadig bor med sin hustru, som tilfældigvis også var hans tidligste barndomskæreste. Fra 2017 har Nick levet som fuldtidsforfatter. Indtil da havde han forskellige jobs ved siden af skriveriet. Han har stået i lære som tømrer i tre år, og har også læst to års psykologi på Aalborg Universitet. Ingen af delene var noget for ham. Det viste sig at skriveriet trak meget kraftigere.
Nick bestemte sig ret tidligt for, at han ville være forfatter når han blev stor. Faktisk kom beslutningen til ham allerede da han læste sin første bog, Snevampyren af Dennis Jürgensen. Hans første egne “rigtige” historier skrev han i 14-15 års alderen. De blev afvist af forlaget, som han sendte dem til, men fik alligevel ros. Der gik nogle år, hvor Nick havde travlt med at være teenager og prøvede at få en uddannelse, før han en dag som 18-årig pludselig kom i tanker om, at han skulle være forfatter.
Nick har altid nydt at skrive, selvom han i starten lagde meget pres på sig selv. Hans tilgang til processen er med årene blevet meget mere fri. Han planlægger for eksempel ikke længere hans historier. På den måde føler han, at han oplever historien samtidig med at han skriver den, og karaktererne føles for ham som virkelige personer. Nick ved ikke, hvor ideerne kommer fra, men han har aldrig haft problemer med at finde dem.

“Menneskekød”
I februar 2017 fandt en række mystiske hændelser sted i en lille by i Danmark. Der er stadig ikke fundet en naturlig forklaring på hvad der skete. Nu offentliggøres der for første gang skriftligt bevismateriale fra det, der i medierne blev kendt som ’Terstved-sagen’, men som blandt politiets efterforskere har fået det mere farverige kaldenavn ’Menneskekød’.

 


Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen


Nicole Boyle Rødtnes og Bjarke Schjødt Larsen er forfattere og ægtefæller. De mødte hinanden for 13 år siden, da de var med til at stifte foreningen HUF – Håbefulde Unge Forfattere. Kærligheden blomstrede med det samme, og siden da har de været hinandens sparingsparterne i forfatterlivet.
Nicole står bag en række serier til de 9-12-årige herunder: Zombie-jæger, Elverdans og Skeletter i skabet samt en række bøger til unge bl.a. Ilttyv og flere realistiske ungdomsromaner.
Bjarke er kendt er en række gyser- og spændingsbøger herunder De dødes cirkus, Dr. Krank og Jeg er Frankenstein. Derudover har han lavet superhelte-serien GHOST.
Netop GHOST-serien blev springbrættet til et større fællesprojekt mellem Nicole og Bjarke. De besluttede sig nemlig for at lave et fælles superhelteunivers, hvor helte i forskellige bogserier møder hinanden på kryds og tværs præcis som man også ser i Marvels filmunivers.
I GHOST møder vi den unge Danny, der får fingre i en dragt, der kan gøre ham usynlig og lade ham gå gennem vægge og flyve. Den næste superhelt er Medusa, der er pigen Siri, som efter et uheld i zoologisk have ender med at have slangehår. GHOST og Medusa møder hurtigt hinanden, og Danny viser Siri, hvordan hun kan bruge sit slangehår til at stoppe forbrydere. GHOST og Medusa er dog ikke de eneste helte, til foråret 2019 kommer superhelten Skjold, der er den unge Simon, som på en skoleudflugt til Kronborg får Holger Danskes styrke, og Nordlys – en grønlandsk superhelt, som vi allerede har mødt i GHOST-bøgerne. Alle fire helte slår sig endvidere sammen i superhelte-gruppen ”De unge helte”, der får sin egen bogserie til efteråret 2019.

 

Pernille Kim Vørs


Pernille Kim Vørs (f. 1973) debuterede i 2014 med sin første bog af den erotiske og meget anmelderroste Dominic-trilogi. Siden har hun ikke ligget på den lade side og har i 2016 udgivet første bind i den erotiske Grænseløs-serie, “Advokatens drømmefanger” og i foråret 2017 udkom andet bind i Grænseløs-serien, “Advokatens marionetdukke”. Dernæst udkom “Tag mig med” som er 3 bog i Grænseløs serien.
Pernille Kim Vørs har skrevet kontrakt med forlaget Foxy hvor hun i samarbejde med dem udgiver en ny erotisk bog i dette år.
Dæmonerne fra Dybet serien er noget helt andet fra Pernille, hvor hun stadig holder fast i erotikken, men har også blandet mørkt fantasy ind i.
Første bind i Dæmonerne fra dybet udkom oktober 2017 og har titlen Valkyrien og Sneuglen.

Pernille bor tæt ved Roskilde fjord sammen med sin mand, som hun tit læser højt for, specielt når det er den mandlige rolle, der skal fokuseres på i hendes bøger.
Hun har to voksne børn, der er flyttet fra reden, så tiden til at skrive er ikke så knap længere.

 

Pernille L. Stenby


Pernille L. Stenbys debutroman Inkarnation er ikke bare en ny fantasybog med magi og mysterier, men også en samfundsrelevant fortælling, der bl.a. portrætterer psykologiske traumer og udfordrer traditionelle kønsnormer. I Inkarnations univers er nogle børn født med sansen, evnen til at bruge en særlig form for telekinese og læse minder. Sådanne kræfter skræmmer de almindelige mennesker på Sydkysten. Derfor har regeringen, Kastellet, valgt at fjerne børnene og placere dem på specielle skoler, hvor de lærer at indordne sig. En af de skoler hedder Roevel Akademi, og det er her, at Inkarnation udspiller sig.

Mestenes vågner op i en fremmed krop uden at kunne huske andet end en mystisk tåge. Svækket og forvirret over kroppen vandrer Mes rundt i gangene på Roevel Akademi i sin søgen efter svar. Den nysgerrige og ofte akavede Axten påtager sig hurtigt opgaven med at hjælpe Mes tilbage til tågen. Men Mes er ikke som andre. Det er ikke normalt, at sansetive kan dræne livskraft, og Mes har svært ved at finde sin plads blandt skolens forskellige elever. Eleverne med sansen er nemlig ikke de eneste, der befinder sig på Roevel Akademi. Der er også skelsættere, omstillere og kontrollører. Jo flere svar Mes får, jo mindre ser ud til at give mening, for hvem ville vække en krop, der er dækket af ar, og hvad skal de bruge den til?

Pernille L. Stenby (7. april 1991) er en panseksuel kvinde, der er født og opvokset på Bornholm, hvor hun har brugt en stor del af sin fritid med snuden i en bog eller en skitseblyant i hånden. Hun har en særlig forkærlighed for fantasy-genren, der opstod sammen med Tamora Pierce-bøgerne og Dragon Lance-serien.
Interessen for at skabe egne universer har Pernille haft fra barnsben. Hvad der begyndte som tegninger af andre verdener, endte som skønlitterær tekst.
Pernille har en stor interesse for mennesker og naturen. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademis Konservatorskole, hvor hun har en bachelor i naturhistorisk konservering.
Til dagligt bor hun sammen med sin forlovede på Frederiksberg.

 

Peter Molde-Amelung


(Fotograf Karen Rosetzsky)

Dallas København bor i en kæmpestor faldefærdig villa midt i Frederiksberg Have sammen med sin oldefar Monty. Hendes mor rejser fra land til land for at redde truede dyr. Hvem der er hendes far, aner hun ikke. Den søndag Dallas fylder 12 år, er hun helt alene hjemme, uden for øsregner det, og hendes eneste ønske er, at dagen snart er overstået – hvilket kan skyldes, at hun endnu ikke ved, at hun i løbet af den kommende uge vil:

1. stå bag et lille bitte mord på et menneske
2. flygte fra politiet
3. blive skudt på
4. slås med et rovdyr
5. lære alt for meget om kærlighed

Det hele begynder, da Dallas’ oldefar næste dag får et opkald fra fortiden, som sender ham ud på en vanvittig færd. Da det går op for Dallas, at der er noget helt galt, indleder hun sammen med 13-årige Jack en farefuld eftersøgning på den gamle mand. Og mens de to store børn nærmer sig sandheden om, hvad der har drevet Monty af sted, bliver de gladere og gladere for hinanden. De ender langt ude i vildmarken, hvor et rasende rovdyr gør alt for at sætte en stopper for deres rejse.

Peter Molde-Amelung har brugt en stor del af sit voksne liv på at skræmme børn. Først som vært på P3’s Børneradio i slutningen af 1990’erne. Dernæst på TV2’s Fjernsyn med Sara & Peter – et børneprogram, der nær var blevet kvalt i fødslen, fordi første udsendelse bl.a. gik ud på at få hestepiger til at spise hestebøf. Senere som instruktør af blandt andet komedieserien “Osman og Jeppe” på Ramasjang. Inspirationen er bla. fundet i hans egen rolle som far. Peter er gift og har to børn med tv-vært Signe Molde-Amelung.

Om humor og om at skræmme børn:

Peter Molde-Amelung bruger humor som udgangspunkt for formidling, og han mener, at man kommer længst ved at tale til børn, som man ville til voksne:

”Jeg synes, det er vigtigt at introducere børn til alle dele af verden. Også de sider, som det kan være nemmere at skåne dem for,” fortæller Peter Molde-Amelung. ”Det har optaget mig i alt, hvad jeg har lavet for børn – TV, radio, film og nu en bog. Jeg plejer at sige, at jeg hjælper med at vaccinere børn til deres videre liv. Ved at konfrontere dem med de sider af livet, som er svære og tilbyde dem en måde at tale om emnerne på, nemlig ved at bruge humor, men aldrig lyve eller fortie.”

Og han afslutter: ”Det bedste du kan gøre for dine store børn, er at sørge for at de bliver lidt bange, lidt åndeløse og lidt klogere på verden.”

 

 

Sidsel Sander Mittet


Sidsel Sander Mittet (født 11. januar 1986) debuterede i 2015 med Rent Blod, der var første find i young adult-fantasytrilogien Morika, som i 2016 blev efterfulgt af prequel-trilogien Krøniken om Morika. Begge trilogier blev rost for deres spændingsmættede handling, sin behandling af relevante temaer som homofobi og xenofobi samt for sit fængende sprog og helstøbte univers.
Når Sidsel skriver, henter hun både inspiration fra sin uddannelse som cand. mag i Dansk og bachelor i religion samt i sin dybe interesse fra middelalderen, som hun også plejer sammen med familiegruppen Ildfolket, der optræder med Ildshows rundt omkring i Nordeuropa.

 

Signe Fahl

Tågespind  2. del udkommer på Herlufsholm Fantasy Bogmesse!

Signe Fahl bor midt mellem skov og mark på Sydsjælland. Landskabet og de mange folkesagn om ellefolk har inspireret til serien Tågespind, der foregår i et Danmark fyldt med mystik, bønder og sagnvæsener. 1’eren “Ellekongen” blev udgivet i 2017 og 2’eren udkommer d.20.oktober på Herlufsholm.

 

Siri Pettersen


Siri Pettersen (f. 1971), norsk forfatter, tegner og grafisk designer. Hun debuterede i 2013 med den anmelderroste, Odinsbarn, den første bog i trilogien Ravneringene. Trilogien har modtaget flere priser, og Siri Pettersen har været nomineret til den norske Bokhandlerpris tre år i træk for sine tre bøger om Ravneringene. Serien er foreløbig solgt til udgivelse i 11 lande og en film er på vej.

Siri Pettersen har skabt en kæmpe fandom med over 5000 følgere på instagram og facebook, hvor både hun selv og begejstrede fans hver uge lægger fanart og fotos ud. #ravneringene

(Fotograf Lars Myhren Holand)

 

Tanja Bisgaard


Fantasyserien Midgårds Beskyttere handler om Astrid fra Norge og Erik fra Danmark, der sendes tilbage til vikingetiden. Her skal de hjælpe Odin med at forhindre Ragnarok i at bryde ud, som det står beskrevet i digtet Vølvens spådom. Astrid og Erik hentes pludseligt tilbage til vikingetiden, hvor de bliver mødt af en stærkt skuffet troldkvinde. Hendes magi skulle have hidkaldt Midgårds Beskyttere og ikke bare to store børn. Men nu har Astrid og Erik intet valg. De kan først komme hjem, når de har forhindret en krig mellem den danske og norske konge … Og Loke i at udløse Ragnarok. Serien Midgårds Beskyttere tager udgangspunkt i digtet Vølvens spådom. Digtet er tusind år gammelt og udformet som en profeti, der beskriver den norrøne verdens skabelse og undergang.I digtet fortæller Vølven til Odin, hvem der kæmper mod hvem under Ragnarok, og hvem der dræber hvem. Det er disse begivenheder Astrid og Erik skal forhindre. Tanja er født på Trinidad & Tobago i Caribien, hvor hendes mor kommer fra. De flyttede lidt rundt i nogle år og tilbragte blandt andet tre år i Brasilien. Fra Tanja var seks år gammel, boede hun i Bergen på Norges vestkyst, hvor hendes far er født. Da hun var færdig med gymnasiet, flyttede hun til Schweiz for at studere hotelfag på en skole i Alperne. Nogle år senere flyttede hun til England for at studere økonomi på University of Surrey og derefter management på London School og Economics and Political Science. Efter at have arbejdet som konsulent i London i et par år flyttede hun til København med en dansker, der senere blev hendes mand. Hun fik job i Erhvervsstyrelsen, hvor hun arbejdede med innovations- og vækstpolitik, og fortsatte senere som selvstændig konsulent med fokus på bæredygtig innovation og innovationspolitik. I 2014 syntes Tanja, at hun havde skrevet nok konsulentrapporter og startede med at skrive noveller i stedet for. Tanja fandt hurtigt ud af, novellerne skulle handle om udfordringer relateret til klima og forurening og samtidig have en vision for, hvordan vores planet skal se ud i fremtiden. Det er blandt andet blevet til en antologi sammen med ni andre forfattere fra i alt seks lande, som hun udgav i 2017. I 2018 udkommer Tanjas første bog for børn på forlaget Calibat.

 

Thorkild Skov og Birthe Skov Midtiby

Tidligere i år udkom Birthe Skov Midtiby og sønnen Thorkild Skovs anden vikingesaga ”Lue”.
”Lue” er første bind i ”Skovhuggerens Saga”, som er planlagt til at omfatte tre bind. I skrivende stund har de netop sendt over 400 sider afsted til redaktøren – så andet bind ”Eldur” er lige på trapperne. Om de når at have bogen med på Herlufsholm Fantasy Bogmesse 2018 er tvivlsomt, men hvis planen holder, er ”Eldur” klar til udgivelse inden jul. Og tredje bind ”Ragnar” er sat til at udkomme i 2019.

Som deres første bog ”Sagaen om Mom”, er ”Lue” fyldt med helsides illustrationer tegnet af Thorkild, der også har malet bogens omslag.
De to forfattere går meget op i at den verden bøgerne beskriver, er så historisk korrekt som muligt, så der har været et utal af arkæologer, historikere, re-enactorer og museumsfolk indeover tilblivelsen af ”Skovhuggerens Saga”. Det arbejde blev honoreret da Bork Vikingehavn (et af Danmarks mest velbesøgte vikingemuseer) tilbød at holde udgivelsesreception for ”Lue” i deres gildesal.

Så kom og oplev to generationer fortælle om deres fælles arbejde, med at indsamle viden og skabe en historie, der har både spænding og viden i højsædet.

 

Tobias Stenbæk Bro

 

Tobias Stenbæk Bro er uddannet middelalderhistoriker og journalist. Han har blandt andet som dagbladsreporter og på “Illustreret Videnskab Historie”. Siden han som dreng læste “Hobitten”, har han elsket fantasy, og han nævner bl.a. Tolkien, George R.R. Martin og Ken Follett som sine forbilleder. “Væddermændenes nat” er Tobias Stenbæk Bros debut.

“Væddermændenes Nat” er første bind i den dystre fantasyserie “Et varsel om Storm”, en fortælling om blodige magtkampe, skjult forræderi og fortiede hemmeligheder. “Et varsel om Storm” er historien om tre riddersønner, hvis drømme brister og ambitioner iturives, da de må forlade deres faders gård og flygte ud i natten. Foran dem venter en farefuld færd gennem det gamle kongerige Agamore, den sidste civiliserede skanse i De Brudte Riger. En rejse, der kan koste dem alt, men også besvare de gåder, der bliver ved at kravle frem fra mulden.
Andet bind, “Ulvevinter” forventes udgivet i foråret 2019.

 

Tobias Bukkehave


En fantasyroman om at forsvinde helt derind i en digital verden, hvor kun et ægte venskab kan redde en tilbage til virkeligheden: Elmer er nødt til at skaffe sig en iPad. Han skal lave gruppearbejde med Emmy, der har en duft, som gør ham lidt svimmel. Den viser sig at være en portal til landet Arkadia, og da den sluger Emmy, er Elmer nødt til at følge efter. En verden med drager, sorte riddere og en ond dronning med Emmy ved sin side åbner sig. Vil Emmy overhovedet reddes?
Elmer er en dreng med lidt for store krøller, der elsker fodbold. De fleste af hans venner spiller computer, og han fatter ikke, hvordan man kan græde over at dø i et computerspil. Faktisk synes han, det er lidt komisk, men det holder han for sig selv. Emmy fra klassen elsker at spille computer. Allerhelst spiller hun Eye Master II, hvor hun er krigeren Lorac, der slagter alle modstandere. Og så dufter Emmy på en måde, som gør Elmer dejligt svimmel. Skæbnen vil, at Elmer og Emmy skal lave projektarbejde sammen i skolen, og derfor er Elmer pludselig nødt til at skaffe en Ipad. Det er dog svært, når man ikke har nogle penge. Heldigvis får Elmer et hint af en mystisk dame med lysende grønne øjne ved et busstoppested. Et hint om en mystisk butik, der sælger billigt udstyr. Og dér får Elmer en iPad af Xinxin, en sær, gammel kineser med gedeskæg og sivhat. IPaden viser sig at være en portal til en anden verden, og da Emmy tjekker den, forsvinder hun. Elmer fatter ingenting, men han er nødt til at prøve at redde sin nye veninde, og snart befinder han sig i Arkadia – en verden med drager, sorte riddere og magi. En verden, hvor der er udlovet en dusør på Elmers krøllede hoved. En verden, hvor mørkets dronning regerer med sort magi og Emmy ved sin side.

Baggrunden for historien:
Som forfatter – og familiefar der spiller X-box om natten med lyttebøffer på, så hans femårige datter ikke kan råbe ham op, når hun vågner og er tørstig – er Tobias Bukkehave optaget af, hvad iPads, mobiltelefoner, spil og internet gør ved forbindelsen mellem os mennesker. Hvad sker der med øjenkontakten, berøringen og nærheden? Behøver vi disse ting, når vi kan få det smukkere, bedre og mere spændende på nettet? Tobias Bukkehave er vokset op i 80’erne og er tydeligt rundet af alt lige fra Star Wars, Gremlins og Tron til vor tids Stranger Things. Hans historier dyrker det spielbergske sammenstød mellem fredelig provinshverdag og fantastiske verdener.

 

 

Forfatterkontakt

Eva Schelke Rosendal Jensen
Telefon 55 88 41 44
evjen@naestved.dk

Pinaki Thorlin
Telefon 55 88 41 42
pthor@naestved.dk

 

Leave a reply

Fields marked with * are required

 

Facebook

Facebook