Forfatterne

Forfattere ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse 2018

Der vil løbende blive tilføjet beskrivelser af dette års forfattere og deres bøger.

 

Agama:
Jan Kjær

Jan Kjær er forfatter og illustrator. Han har skrevet (og illustreret) 45 bøger og er udkommet i 14 lande. Han er kendt for serier som “Nomerne”, “Heksebogen” og “Taynikma”. Hans seneste udgivelser er “Englejægeren” og “Nomerne: Viljetyven”. Ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse vil Jan Kjær holde en  interaktiv-historieworkshop, hvor man kan være med til at forme historiernes udvikling.

 

Alvilda:
Nicole Boyle Rødtnes


Nicole Boyle Rødtnes har skrevet historier siden hun var 13 år. Det har altid været en del af hende, selvom vejen hvortil hun er i dag, ikke har været uden forhindringer. I 2003 stiftede hun foreningen HUF (Håbefulde Unge Forfattere), hvilket støttede hende til i 2008, at kunne blive optaget på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Hun debuterede i 2010 med romanen “Dødsbørn”, som var første del af en fantasyserie på fire bind. Ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse 2017 vil Nicole fortælle om serierne “Ilttyv” og “Zombie-jæger”. “Ilttyv” er en dystopi trilogi for unge. Tredje og sidste del udkom i november 2016. “Ilttyv” handler om Troy og Shay som begge kæmper for at overleve i en verden, hvor kun de rige har råd til kvalitetsilt. Da Shay bliver fængslet under falske anklager og ikke har råd til at betale ilten i fængslet, bliver de begge tvunget ud i en livsfarlig alliance. “Zombie-jæger” er en letlæsningsgyser for børn. Serien er udkommet i 8 bind og forsætter i serien “Zombie-jæger: den nye verden”. Anden del af “Zombie-jæger: den nye verden” udkommer d. 5.10.2017 og hedder “De dødes mission”. “Zombie-jæger” handler om Alo og Ava der begge blev forældreløse, da zombievirussen brød ud. Sammen drager de ud for at finde en kur, men rejsen er ikke uden fare.

 

Forlaget Andersen & Vig:
Eva Egeskjold

Eva Egeskjold debuterede i 2011 med første bind i young adult-fantasyfortælling “Næslandet”. Fortællingen præsenterer et fantasyunivers, der er bygget op helt fra bunden med en skabelsesberetning. Universets grundpille er: én klode – ét kontinent, hvorpå ikke kun ét verdenstræ – som nordisk mytologis Yggdrasil – men to træer, slog rod i tidernes morgen. Det ene træ hentede lys og næring ned til jorden – det andet groede derimod ind i sig selv og dybt ned i jorden. Af de to træer fødtes to forskellige racer, og kampen for overlevelse og magten i landet begyndte. Fortællingen er spækket med anderledes fantasyvæsener; det har været et bevidst valg fra forfatteren at gå udenom de gængse for at give universet sit helt eget udtryk. Efter 6 års venten, udkommer nu sidste del af Næslandet med titlen “Asaphs Rige”.

 

 

Forlaget Calibat:
Emil Blichfeldt


Søren Tim Nordbo og Emil Blichfeldt har ’leget’ sammen siden folkeskolen.  Det har altid handlet om at skabe fantastiske verdener, de kunne forsvinde ind i – ligegyldigt om det var med Star Wars-figurer i potteplanterne, blyantstegnede adventure-spil eller Dungeons & Dragons-eventyr. Som voksne begyndte de at arbejde sammen. Efter deres første bøger udkom og blev vel modtaget, fik de blod på tanden. Ikke mindst inspirerede af den danske Valhalla-tegneserie om de nordiske guder, begyndte de at videreudvikle de gamle myter – idéen om at præsentere aserne på en helt ny måde opstod! De tog en dyb indånding og gik i gang med deres hid-til mest ambitiøse samarbejde: “Den Barske Sandhed om Thor og Loke”. Nu ser vi frem til bind 2 i serien.

 

Malene Sølvsten

Det lå ikke i kortene, at Malene Sølvsten skulle være forfatter, og hun var langt i projektet, før familien ved et tilfælde opdagede, at hun arbejdede på en fantasytrilogi om nordiske guder – i Nordjylland, hvor hun selv kommer fra. “Ravnenes Hvisken” er en episk og medrivende fantasyroman, hvor krimiplot og overnaturlige kræfter mødes på en hidtil uset måde, da det viser sig, at mordene hænger sammen med en urgammel profeti om Ragnarok. Ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse 2017 kan du komme til at høre meget nærmere om universet i “Ravnenes Hvisken” da Malene vil præsentere anden del af eventyret. “Ravnenes Hvisken 2” udkom d. 15. juni 2017.

 

 

Tobias Bukkehave


Tobias Bukkehave har skrevet bogen “Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia”, som han fortæller om ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse. Elmer Baltazar køber en brugt iPad, som viser sig at være en portal til internettet. En portal, der lige har slugt hans klassekammerat Emmy. Elmer må redde Emmy og hopper ind i portalen, og en verden med spejlbyer, riddere og en mørk fyrstinde åbner sig. Det viser sig at den mørke fyrstinde,  holder Emmy fanget.

 

Dreamlitt:
Katja Berger

Katja Berger er født og opvokset i Herlev lidt uden for København. Teenageårene tilbragte hun på Falster, inden hun vendte tilbage til Sjælland, hvor hun stadig bor i dag. Katja er udlært boghandler fra henholdsvis Valby og Roskilde, samt uddannet i marketing og digital kommunikation. I dag arbejder i dag med SEO og marketing.  I 2016 udkom “De 7 Synder” der er Katjas debutroman. Til efteråret udkommer 1. bind i trilogien “Fortællinger fra døden” med titlen “Sjælehenteren”.

 

 

Julie M. Day

Julie Meta Day er født den 11. Maj 1988 i København. Hun flyttede med sin familie til Jylland som barn og er opvokset i Skanderborg. Allerede som lille skrev hun, men dét at skrive tog først for alvor fat, da hun i sommeren 2010 skrev de første linjer, til hvad der skulle vise sig at blive til første bog i “Grænsen til Trafallas”-trilogien.

 

Mikkel Wendelboe

Mikkel er 30 år, og forfatter til serien om Aiñafablen, hvor fjerde bind, Sjæletyvens Historie, netop er udkommet når Fantasy Bogmessen starter! Mikkel er desuden TV-vært/kommentator for bl.a. Danmarks Radio, actionsport-fotograf for Monster Energy og Red Bull, bladredaktør, og et væld af andre ting. Han er uddannet i kommunikation og geografi fra Roskilde Universitet, og glæder sig til at præsentere endnu mere elver- og dinosaureventyr, til alle der besøger bogmessenen! Kommer du forbi standen, så kan du for eksempel få en gratis mini-bog, med historier fra Aiña.

 

 

Bjarke Schjødt Larsen

Bjarke Schjødt Larsen debuterede med romanen ”City Surfer” i 2014. Før det har han skrevet mange noveller, bl.a. i de fantastiske genrer. I 2003 stiftede han foreningen HUF (Håbefulde Unge Forfattere), og i 2012 kom han ind på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Ud over ”City Surfer” har Bjarke også udgivet bøgerne ”Jeg er Frankenstein”, ”De Dødes Cirkus” og ungdomsromanen ”Standby”. For nyligt udkom de to første bind i hans superhelte-serien ”GHOST” på forlaget Alvilda. På Herlufsholm Fantasymesse vil Bjarke primært tale om sit virke som fantasy-forfatter og glæden ved specielt Sword and Sorcery-genren med udgangspunkt i novellen ”Dødedagene” i samlingen ”Mørke Guders Templer”. Bjarke er virkelig glad for genrens ide om den ensomme helt, der drager ud i verden og bekæmper monstre og onde troldmænd – ikke for den store verdensfreds skyld – men for at få fyldt sin egen pengepung. Det er et dejligt lavpraktisk og virkelighedsnært billede på fantasy: Helte er jo også bare mennesker, der skal overleve. Det samme ser man i ”Dødedagene”, hvor troldmanden Kelborn leder efter en kur mod den sygdom, der plager hans krop. En søgen, der går ud over alle, der står i vejen for ham.

 

 

Kenneth Bøgh Andersen

 

Tellerup:

Boris Hansen

Boris foretrækker generelt at arbejde med fantasy, som han har dyrket siden han åbnede en Dragonlance-bog i 6-års alderen. Han elsker genren fordi den gør det muligt at tage klassiske, menneskelige problemer og give dem en ny og usædvanlig kontekst. Nå ja, og så fordi ældgamle spådomme og magiske mysterier aldrig bliver kedelige at læse om. Hans nyeste serie, “PANTEON-SAGAEN”, blander storslået fantasy med dyster sci-fi på en helt unik måde. Serien handler om myrdede guder, begravede mysterier, ældgamle konspirationer og jagten på den største skat af dem alle. Andet bind, “Akkanas Gåde”, udkommer i efteråret.

 

Nanna Foss
 

Nanna Foss er forfatteren bag den paranormale sci-fi-serie SPEKTRUM der handler om venskab, kærlighed og skæbnesvangre valg på tværs af tid. Bind 1 udkom i 2014, og der er planlagt 9 bind i serien, alle med en ny hovedperson. På Herlufsholm Fantasy Bogmesse vil Nanna fortælle om bind 3, URSIDERNE, og den mystiske nye hovedperson, Nasrin – men hun vil også invitere messegæsterne #BagomBøgerne når hun sammen med sin forfatterkollega, Boris Hansen, fortæller om deres testlæsersamarbejde og om læserkontakten på de sociale medier.

 

 

 

 

 

Forfatterkontakt

Eva Schelke Rosendal Jensen
Telefon 55 88 41 44
evjen@naestved.dk

Pinaki Thorlin
Telefon 55 88 41 42
pthor@naestved.dk

 

Leave a reply

Fields marked with * are required

 

Facebook

Facebook