Forfatterne

Forfattere ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse 2017

Agama:
Jan Kjær

Jan Kjær er forfatter og illustrator. Han har skrevet (og illustreret) 45 bøger og er udkommet i 14 lande. Han er kendt for serier som “Nomerne”, “Heksebogen” og “Taynikma”. Hans seneste udgivelser er “Englejægeren” og “Nomerne: Viljetyven”. Ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse vil Jan Kjær holde en  interaktiv-historieworkshop, hvor man kan være med til at forme historiernes udvikling.

 

 

Alvilda:
Nicole Boyle Rødtnes


Nicole Boyle Rødtnes har skrevet historier siden hun var 13 år. Det har altid været en del af hende, selvom vejen hvortil hun er i dag, ikke har været uden forhindringer. I 2003 stiftede hun foreningen HUF (Håbefulde Unge Forfattere), hvilket støttede hende til i 2008, at kunne blive optaget på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Hun debuterede i 2010 med romanen “Dødsbørn”, som var første del af en fantasyserie på fire bind. Ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse 2017 vil Nicole fortælle om serierne “Ilttyv” og “Zombie-jæger”. “Ilttyv” er en dystopi trilogi for unge. Tredje og sidste del udkom i november 2016. “Ilttyv” handler om Troy og Shay som begge kæmper for at overleve i en verden, hvor kun de rige har råd til kvalitetsilt. Da Shay bliver fængslet under falske anklager og ikke har råd til at betale ilten i fængslet, bliver de begge tvunget ud i en livsfarlig alliance. “Zombie-jæger” er en letlæsningsgyser for børn. Serien er udkommet i 8 bind og forsætter i serien “Zombie-jæger: den nye verden”. Anden del af “Zombie-jæger: den nye verden” udkommer d. 5.10.2017 og hedder “De dødes mission”. “Zombie-jæger” handler om Alo og Ava der begge blev forældreløse, da zombievirussen brød ud. Sammen drager de ud for at finde en kur, men rejsen er ikke uden fare.

 

 

 

Forlaget Andersen & Vig:
Eva Egeskjold

Eva Egeskjold debuterede i 2011 med første bind i young adult-fantasyfortælling “Næslandet”. Fortællingen præsenterer et fantasyunivers, der er bygget op helt fra bunden med en skabelsesberetning. Universets grundpille er: én klode – ét kontinent, hvorpå ikke kun ét verdenstræ – som nordisk mytologis Yggdrasil – men to træer, slog rod i tidernes morgen. Det ene træ hentede lys og næring ned til jorden – det andet groede derimod ind i sig selv og dybt ned i jorden. Af de to træer fødtes to forskellige racer, og kampen for overlevelse og magten i landet begyndte. Fortællingen er spækket med anderledes fantasyvæsener; det har været et bevidst valg fra forfatteren at gå udenom de gængse for at give universet sit helt eget udtryk. Efter 6 års venten, udkommer nu sidste del af Næslandet med titlen “Asaphs Rige”.

 

 

 

Forlaget Calibat:
Emil Blichfeldt


Søren Tim Nordbo og Emil Blichfeldt har ’leget’ sammen siden folkeskolen.  Det har altid handlet om at skabe fantastiske verdener, de kunne for-svinde ind i – ligegyldigt om det var med Star Wars-figurer i potteplanterne, blyantstegnede adventure-spil eller Dungeons & Dragons-eventyr. Som voksne begyndte de at arbejde sammen. Efter deres første bøger udkom og blev vel modtaget, fik de blod på tanden. Ikke mindst inspirerede af den danske Valhalla-tegneserie om de nordiske guder, begyndte de at videreudvikle de gamle myter – idéen om at præsentere aserne på en helt ny måde opstod! De tog en dyb indånding og gik i gang med deres hid-til mest ambitiøse samarbejde: “Den Barske Sandhed om Thor og Loke”. Nu ser vi frem til bind 2 i serien.

 

 

Carlsen:
Laure Eve

Laure Eve er en fransk-britisk hybrid, der voksede op i Cornwall, et sted der består af myter og fantasi. Som et barn af to kulture, lærte hun alt hun havde brug for så hun både kunne passe ind, men også skille sig ud. Laure Eve fik sin litterære debut i 2014. Hendes roman “The Graces”, som på nuværende tidspunkt er blevet oversat til over 10 sprog. “The Graces” handler om familien Grace der holder hele byen fanget i deres mystiske spind. Den nytilflyttede River vil gøre alt for at blive venner med dem. River er anderledes, det har hun altid vist, men måske kan hun passe ind her? “The Graces” udkom d. 13. januar 2017 og allerede nu, kan man se frem til i efteråret, hvor anden del “The Curses” udkommer.

 

 

Line Kyed Knudsen


Line Kyed Knudsen debuterede i 2003 med første bind i fantasytrilogien ”Pigerne fra Nordsletten” for de 7-12-årige. Hun har skrevet ca. 50 børne- og ungdomsbøger og udfordrer gerne sig selv i forskellige genrer. Hun har skrevet flere serier om pigers hverdag med forelskelse, venskaber og intriger. Ved Fantasy Bogmessen vil Line Kyed fortælle om anden del af “Heksens forbandelse”, som er en nervepirrende, superspændende gyser for de 10-14-årige. “Heksens forbandelse” handler om Frederiks kusine, Liv, der ligger i koma efter en ulykke på familiens ødegård i Sverige. Da Frederik og hans familie tager på weekend deroppe, sker der mærkelige ting, og hans lillesøster Luna opfører sig underligt. Frederik begynder at tvivle på, om det med Liv virkelig var en ulykke. “Heksens forbandelse 2” udkommer i efteråret 2017.

 

 

Malene Sølvsten

Det lå ikke i kortene, at Malene Sølvsten skulle være forfatter, og hun var langt i projektet, før familien ved et tilfælde opdagede, at hun arbejdede på en fantasytrilogi om nordiske guder – i Nordjylland, hvor hun selv kommer fra. “Ravnenes Hvisken” er en episk og medrivende fantasyroman, hvor krimiplot og overnaturlige kræfter mødes på en hidtil uset måde, da det viser sig, at mordene hænger sammen med en urgammel profeti om Ragnarok. Ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse 2017 kan du komme til at høre meget nærmere om universet i “Ravnenes Hvisken” da Malene vil præsentere anden del af eventyret. “Ravnenes Hvisken 2” udkom d. 15. juni 2017.

 

 

Tobias Bukkehave


Tobias Bukkehave har skrevet bogen “Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia”, som han fortæller om ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse. Elmer Baltazar køber en brugt iPad, som viser sig at være en portal til internettet. En portal, der lige har slugt hans klassekammerat Emmy. Elmer må redde Emmy og hopper ind i portalen, og en verden med spejlbyer, riddere og en mørk fyrstinde åbner sig. Det viser sig at den mørke fyrstinde,  holder Emmy fanget.

 

 

 

 

Dreamlitt:
Katja Berger

Katja Berger er født og opvokset i Herlev lidt uden for København. Teenageårene tilbragte hun på Falster, inden hun vendte tilbage til Sjælland, hvor hun stadig bor i dag. Katja er udlært boghandler fra henholdsvis Valby og Roskilde, samt uddannet i marketing og digital kommunikation. I dag arbejder i dag med SEO og marketing.  I 2016 udkom “De 7 Synder” der er Katjas debutroman. Til efteråret udkommer 1. bind i trilogien “Fortællinger fra døden” med titlen “Sjælehenteren”.

 

 

 

Marie-Louise Rønning

Marie-Louise Rønning er en ny dansk forfatter, som primært skriver paranormal romance og Young Adult realisme. Marie-Louises debutroman ‘Tusmørkebørn’, første bind i den paranormale serie ‘Skaberens Våben’ udkom ved forlaget DreamLitt i april 2017. Tusmørkebørn er første bind i serien Skaberens Våben – en serie indenfor den paranormale genre, hvor skellet mellem godt og ondt er udvisket, og hvor det at elske den, man vil, ikke blot er et spørgsmål om kærlighed.

 

 

 

EgoLibris:

Danny Nielsen

Ud over at være forfatter er Danny Nielsen spiludvikler, underviser, iværksætter og konsulent. Han har forsket i gys og gru og det har nu medført sci-fi romanen ”Stonelegenderne”.  ”Stonelegenderne” handler om børnene Howard Stone, Marcus Stone, Elza Stone og Sara Stone. De har i et ritual krydset en membran til en ødelagt verden fuld af fare og mystik, som har ændret deres liv. Marcus, Elza og Sara har hver fundet deres måde at håndtere mørket på, men Howard ønsker at finde svar for deres ulykkelige skæbne.

 

Julie M. Day

Julie Meta Day er født den 11. Maj 1988 i København. Hun flyttede med sin familie til Jylland som barn og er opvokset i Skanderborg. Allerede som lille skrev hun, men dét at skrive tog først for alvor fat, da hun i sommeren 2010 skrev de første linjer, til hvad der skulle vise sig at blive til første bog i “Grænsen til Trafallas”-trilogien.

 

 

Mikkel Wendelboe

Mikkel er 29 år, og forfatter til serien om Aiñafablen, hvor fjerde bind, Sjæletyvens Historie, netop er udkommet når Fantasy Bogmessen starter! Mikkel er desuden TV-vært/kommentator for bl.a. Danmarks Radio, actionsport-fotograf for Monster Energy og Red Bull, bladredaktør, og et væld af andre ting. Han er uddannet i kommunikation og geografi fra Roskilde Universitet, og glæder sig til at præsentere endnu mere elver- og dinosaureventyr, til alle der besøger bogmessenen! Kommer du forbi standen, så kan du for eksempel få en gratis mini-bog, med historier fra Aiña.

 

 

 

Gyldendal:

Astrid Heise-Fjeldgren

Astrid Heise-Fjeldgren har i mange år arbejdet som forfatter og oversætter. Siden sin debut i 2008 har hun udgivet mange forskelligartede værker, herunder ungdomsserien Terra Nova, der handler om en verden på randen af sammenbrud. Med denne kommenterer hun på den tid, vi lever i nu, samtidig med at hun skaber sit eget univers med hjemmestrikkede begreber og ord, som ‘okay’, der bliver til ‘kay’ og energi, der staves ‘nrgi’.

 

 


Bodil El Jørgensen

Bodil El Jørgensen debuterede i 1996 med ”Totalt genial”, men kom først rigtig i gang med at skrive, da hun fandt på ”Julius og pæremadsen”. På bogmessen vil Bodil fortælle om 4. del af fantasy-serien ”Pigen fra havet”. Serien handler om Pigen Svava der som lille bliver fundet på en strand med en ravmedaljon om halsen. Ingen aner hvordan hun er havnet der, hvem hun er eller hvilken magi der gemmer sig i hendes ravmedaljon.

 

 

Gunvor Ganer Krejberg

(Fotografiet er taget af Franseska Anette Mortensen)

Gunvor Ganer Krejberg har skrevet flere børnebogsudgivelser, hvor det nyeste til samlingen er serien ”Mirja”. Mirja er en alfepige der kæmper for at finde sin egen styrke. Det er en eventyrlig fortælling om venskab, mod, frygt og usikkerhed.

 

Ida-Marie Rendtorff

Ida-Marie Rendtorff har siden 2005 været forfatter på fuld tid. Hun debuterede i 2004 med ungdomsromanen ”Strømsvigt”. Ved bogmessen vil Ida-Marie fortælle om serien ”Skyggefolket”. Serien foregår i en verden næsten uden børn. De som er tilbage risikerer at blive kidnappet af kriminelle bander, som sælger børnene videre til desperate barnløse voksne.

 

 

Line Kyed Knudsen


Line Kyed Knudsen gæster os i år for to forlag, da både Carlsen og Gyldendal har budt ind med hende. Som nævnt debuterede Line i 2003 med første bind i fantasytrilogien ”Pigerne fra Nordsletten” for de 7-12-årige. Den er ved at blive genudgivet hos Gyldendal, samtidig med at hun arbejder på trilogien “Hvidt Støv” som også vil blive præsenteret hos os. “Pigerne fra Nordsletten” handler om pigerne Sita, Anne og Maren, der flygter fra et børnehjem og snart står overfor en mængde vilde eventyr. Line vil også fortælle om sin nyeste sci-fi serie “Hvidt støv.”

 

 

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell skriver bøger til både unge og voksne. På hendes hjemmeside er hendes bøger beskrevet som, at de altid handler om personer der taler meget, personer der føler de får trådt i spinaten og personer der forelsker sig.
Når hun ikke skriver, læser hun tegneserier, planlægger ture til Disney World og argumenterer for ting, der ikke rigtig har den store betydningen i den overordnede sammenhæng.

 

 

 

Harksen Productions

A. Silvestri

A. Silvestri er forfatter og foredragsholder. Han er primært voksenforfatter og har siden debuten ”Køtere dør om vinteren” i 2010 fået udgivet yderligere otte værker. Han har deltaget i ca. 50 antologier, og spreder sig i alle retninger, fra det realistiske til det fantastiske. Han er formand for Dansk Horror Selskab. Ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse vil han sammen med Bjarke Schjödt Larsen fortælle om sword&sorcery-antologien ”Mørke Guders Templer”.

 

Bjarke Schjødt Larsen

Bjarke Schjødt Larsen debuterede med romanen ”City Surfer” i 2014. Før det har han skrevet mange noveller, bl.a. i de fantastiske genrer. I 2003 stiftede han foreningen HUF (Håbefulde Unge Forfattere), og i 2012 kom han ind på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Ud over ”City Surfer” har Bjarke også udgivet bøgerne ”Jeg er Frankenstein”, ”De Dødes Cirkus” og ungdomsromanen ”Standby”. For nyligt udkom de to første bind i hans superhelte-serien ”GHOST” på forlaget Alvilda. På Herlufsholm Fantasymesse vil Bjarke primært tale om sit virke som fantasy-forfatter og glæden ved specielt Sword and Sorcery-genren med udgangspunkt i novellen ”Dødedagene” i samlingen ”Mørke Guders Templer”. Bjarke er virkelig glad for genrens ide om den ensomme helt, der drager ud i verden og bekæmper monstre og onde troldmænd – ikke for den store verdensfreds skyld – men for at få fyldt sin egen pengepung. Det er et dejligt lavpraktisk og virkelighedsnært billede på fantasy: Helte er jo også bare mennesker, der skal overleve. Det samme ser man i ”Dødedagene”, hvor troldmanden Kelborn leder efter en kur mod den sygdom, der plager hans krop. En søgen, der går ud over alle, der står i vejen for ham.

 

Rasmus Wichman

Rasmus Wichmann skriver for voksne. Det forlyder at han er født gammel. Wichmann begyndte at skrive for fanzines og magasiner som Himmelskibet, Novum, Proxima og Planet Pulp. Hans første udgivelse, ”Det Kom Fra en Anden Verden”, var en samling af klassisk science fiction. Hans nyeste udgivelse, ”Mørke Guders Templer”, er klassisk fantasy, nyfortolket af danske forfattere. Hvilken klassisk genre skal det så være næste gang? Kom hen på standen, og giv dem dit bedste bud.

 

 

 

 

Lindhardt & Ringhof:
Kristian Leth

Kristian Leth er en dansk musiker og forfatter uddannet fra Forfatterskolen i 2002. Han udgav sin første digtsamling ”Land” på Gyldendal samme år som han blev færdig med Forfatterskolen. Han har sammen med Fridolin Nordsø lavet musik til filmene Det erotiske menneske, De fem benspænd og Jeg taler til jer, og til TV-serien Rita på TV2 hvor han også stod for titelsangen Speak Out Now sammen med Fridolin Nordsø og sangerinden Oh Land. I 2016 udgav han bogen ”Historien om det hele” skrevet med Eske Willerslev, samt digtsamlingen ”Vinden ind ad døren”. I år udkom han med romanen ”Mithos”, som præsenteres på bogmessen.

 

 

 

Mellemgaard:

Christina Ramskov

Christina Ramskov  bor i Albertslund. Hun er ordblind, men har ikke ladet det begrænse drømmen om at blive forfatter.  ”Havets Stemme” er hendes fjerde udgivelse og den fjerde bog i serien ”Fønixens hjerte”.

 

Karen Inge Nielsen

Karen Inge Nielsen holder af den gode historie, der giver mulighed for refleksion over egne og andres behandling. Den 22. maj udkommer ”Ravneskrig”, som er hendes debutroman. I øjeblikket arbejder hun på en efterfølger.

 

Klaus Frederiksen

Klaus Frederiksen er født i Farsø, opvokset i Overlade. Han blev uddannet som lærer i 2002 i Aalborg og underviser nu på VUC. Han bor med sin kæreste og to døtre i Aalborg og har gennem længere tid været interesseret i zombie- og dommedagsgenren. ”Dagbog fra Zombieland” er hans første roman.

 

Ry Kristensen

Ry Kristensen er folkeskolelærer og uddannet fra Skive Seminarium. Ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse vil Ry fortælle om ”Drageland”.

 

 

 

Rosinante
Høst & Søn:

Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel


”Skæbnemageren” er en graphic novel om mørke ønsker, jalousi, fortrydelse og mod. Det er en historie om at finde sig selv, om at påberåbe sig retten til at have en fri vilje og til selv at skabe sin skæbne – også selv om man er en figur i en historie. Det er en koncentreret fantasy-fortælling, fuld af kraft og farver, fuld af billeder, resultatet af et meget vellykket samarbejde mellem forfatteren Kenneth Bøgh Andersen og illustratoren, Lars Gabel. Simon ønsker, at hans tvillingebror aldrig var blevet født, og næste morgen er broren virkelig væk, og det er, som om han aldrig har eksisteret. Simon opdager, at en passage til en anden verden har åbnet sig via et maleri på hans værelse, og han sætter sit liv på spil for at genfinde sin bror og redde ham tilbage til familien. Skæbnemageren udkommer d. 9. juni 2017.

 

 

 

Tellerup:

Boris Hansen

Boris foretrækker generelt at arbejde med fantasy, som han har dyrket siden han åbnede en Dragonlance-bog i 6-års alderen. Han elsker genren fordi den gør det muligt at tage klassiske, menneskelige problemer og give dem en ny og usædvanlig kontekst. Nå ja, og så fordi ældgamle spådomme og magiske mysterier aldrig bliver kedelige at læse om. Hans nyeste serie, “PANTEON-SAGAEN”, blander storslået fantasy med dyster sci-fi på en helt unik måde. Serien handler om myrdede guder, begravede mysterier, ældgamle konspirationer og jagten på den største skat af dem alle. Andet bind, “Akkanas Gåde”, udkommer i efteråret.

 

Christina Bonde

Christina Bonde skal ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse interviewes vedr. sin kommende bog “Sjælevært” der udkom d. 10. maj 2017.  Sjælevært er en young adult, paranormal romance med et twist af gys og spænding. Historien bygger på søvnforstyrrelsen ’Night terror’ og handler om spøgelser, sjæle, reinkarnation og kærlighed. Christina holder af at fordybe sig i begreber, følelser og overbevisninger. Når hun skriver om det overnaturlige, fastholder hun helst en relation til den virkelige verden, som bidrager med troværdighed i hendes historier.

 

 

Gail Carriger

Gail Carriger skriver komedier af manerer blandet med paranormal romantik. Hendes steampunkbøger omfatter Parasol Protectorate, Custard Protocol, Supernatural Society og Delightfully Deadly Series for voksne og Afslutningsskole serien for unge voksne. Hun er udgivet på mange sprog og har over et dusin NYT bestsellers. Hun var engang en arkæolog og er alt for glad i sko, blæksprutte og te.

 

 

Lene Dybdahl

Lene Dybdahl har boet i Aarhus, London og Madrid, og livet i Europas storbyer smitter af på hendes historier. Drømmen om at blive forfatter opstod da hun selv begyndte at læse. For Lene var bøgernes verden et magisk sted, hvor det at skrive var næsten lige så sjovt som at læse. Hun blev opdaget af forlaget Tellerup, da hun deltog i en skrivekonkurrence på Facebook. Lene Dybdahl udgiver anden del af trilogien “Ovanienprofetierne”, som hedder “Blodbæst”. Det er en fantasy serie, som man kan se frem til at høre nærmere om ved Herlufsholm Fantasy Bogmesse.

 

 

Nanna Foss
 

Nanna Foss er forfatteren bag den paranormale sci-fi-serie SPEKTRUM der handler om venskab, kærlighed og skæbnesvangre valg på tværs af tid. Bind 1 udkom i 2014, og der er planlagt 9 bind i serien, alle med en ny hovedperson. På Herlufsholm Fantasy Bogmesse vil Nanna fortælle om bind 3, URSIDERNE, og den mystiske nye hovedperson, Nasrin – men hun vil også invitere messegæsterne #BagomBøgerne når hun sammen med sin forfatterkollega, Boris Hansen, fortæller om deres testlæsersamarbejde og om læserkontakten på de sociale medier.

 

 

 

 

Ulven & Uglen:
Lars Kramhøft

Lars Kramhøft er forfatter, illustrator, underviser og foredragsholder. Ved Herlufsholm Fantasy bogmesse vil han fortælle om sin udgivelse ”Djævelens hjerte”.

 

Signe Fahl

Signe Fahl har tidligere udgivet nogle novelleudgivelser og en kortroman om djævelen bag mig, men den første længere roman udkommer her i 2017. Det er Ellekongen, første del af en paranormal romance serie, der handler om ellefolk og andre væsener fra folketroen. Scenen er sat i 1700-tallets Danmark, gamle Ane fortæller historier, og Karen får oplevet en del mere, end hun nogensinde havde drømt om.

 

Jacob Kokkedal og Thorkild Skov

”Den trofaste bror” handler om det gode mod det onde. Historien foregår i en verden, hvor heltenes tid er forbi i Gudshave. I menneskeriget Sastion langt mod nord er tronarvingen en spinkel dreng, der helst bruger sin tid på at læse. Men bag bjergene i Ushulash truer De Urenes horder med at løbe Gudshave over ende, og der er pludselig mere brug for helte, end der har været i flere hundrede år.
Jacob Kokkedal har i samarbejde med illustratoren Thorkild Skov skabt serien ”Den trofaste bror”.

Thorkild Skov er selvlært, visuel historienørd, som skulle gå en del omveje før han kom i gang med at tegne. Arbejder primært digitalt med et semi-realistisk fokus, som den foretrukne stil.

 

Forfatterkontakt

Eva Schelke Rosendal Jensen
Telefon 55 88 41 44
evjen@naestved.dk

Pinaki Thorlin
Telefon 55 88 41 42
pthor@naestved.dk

 

Leave a reply

Fields marked with * are required

 

Facebook

Facebook